woensdag, 5. augustus 2015 - 17:52 Update: 05-08-2015 17:53

Man (61) omgekomen bij ongeluk met motor, echtgenote (54) zwaargewond

Man (61) omgekomen bij ongeluk met motor, echtgenote (54) zwaargewond
Foto: Archief EHF
Drachten

Woensdagmiddag is in Drachten bij een ernstig verkeersongeval op de kruising Dopplerlaan met de Galvanilaan een 61-jarige man uit Sint Annaparochie om het leven gekomen. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

'Zijn 54-jarige vrouw raakte zwaar gewond. Zij werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht', aldus de politie.

Voorrang

Een 37-jarige bestuurder uit Zwolle, die een bestelauto bestuurde, verleende vermoedelijk op de kruising geen voorrang aan het echtpaar op een motor. Door de klap van de aanrijding en de val overleed de man op de plaats van het ongeval. De vrouw werd in zorgwekkende toestand naar het UMCG in Groningen gebracht. Bij het ongeval werd het personeel van de traumaheli ingezet.

De Zwollenaar werd aangehouden in verband met de aanrijding. Hij wordt ervan verdacht geen voorrang te hebben verleend aan het echtpaar op de motor. Van de man werd een uitgebreide verklaring opgenomen. Verkeersspecialisten van Verkeersongevallenanalyse hebben een analyse gemaakt van de toedracht van het ongeval

Provincie:
Blik op 112: