woensdag, 5. augustus 2015 - 17:57 Update: 05-08-2015 21:30

Lik-op-stuk-beleid Alphen voor ramptoeristen

Zeventien woningen Alphen onbewoonbaar verklaard
Foto: FlashphotoNL
Alphen aan den Rijn

In het gebied waar afgelopen maandagmiddag in Alphen aan den Rijn twee bouwkranen zijn omgevallen zijn 17 woningen onbewoonbaar verklaard. dit heeft de gemeente Alphen woensdagmiddag bekendgemaakt.

'Vijf woningen zijn vrijgegeven en veilig geacht, twee woningen zijn vrijgegeven met uitzondering van de achtertuin en bij één woning vindt nog nadere inspectie plaats', aldus de gemeente. 

De gemeente zoekt naar vervangende woonruimte voor de mensen die langdurig niet kunnen terugkeren naar hun huis. De getroffen bewoners en ondernemers hebben inmiddels een vast contactpersoon bij de gemeente. Deze houdt de komende periode contact met de bewoners over hun persoonlijke situatie.

Berging

De komende periode wordt gewerkt aan een plan van aanpak voor de berging. Het maken van dit plan zal enige weken in beslag nemen. Dit betekent ook dat het nog een aantal weken duurt voordat de opruimwerkzaamheden kunnen starten.

22 woningen ontruimd 

De noodverordening blijft van kracht. Het onderzoeksgebied blijft afgesloten. In totaal zijn sinds dinsdagavond 22 woningen ontruimd. Bewoners mogen nog niet terug naar hun huis. Dit blijft zo tot nader bericht van Gemeente Alphen aan den Rijn. Ook de noodverordening blijft tot nader order onveranderd van kracht. Ramptoeristen die komen kijken naar de ravage van het kraanongeluk in Alpen aan den Rijn, kunnen rekenen op lik-op-stuk-beleid van politie en justitie. Dat heeft burgemeester Spies gezegd op een persconferentie.