donderdag, 6. augustus 2015 - 12:35 Update: 06-08-2015 14:47

Mogelijk weer vliegtuigonderdelen aangespoeld van verdwenen vlucht MH370

onderdelen vermist toestel
Foto: Screenshot Youtube
Parijs/Réunion

Op het eiland Réunion zijn opnieuw brokstukken aangespoeld die mogelijk afkomstig zijn van de verdwenen vlucht MH370.

Werd eerder een deel van een vleugel gevonden, nu zijn er kussens van vliegtuigstoelen en een kunstof plaat die het vliegtuigraam afdekt.

Nog niet kan worden bevestigd dat de wrakstukken afkomstig zijn van het vermiste toestel. Ook deze onderdelen zullen door Franse experts worden onderzocht, zo laat de Maleisische minister van Transport weten.

Met de vondst hebben de Maleisië autoriteiten van Mauritius en Madagascar gevraagd of ze ook op hun stranden willen zoeken naar aangespoeld materiaal dat mogelijk van de verdwenen Boeing komt. 

Vleugeldeel is van MH370

Het vleugeldeel dat vorige week op Réunion in Frankrijk is aangespoeld, is afkomstig van de vermiste vlucht MH370. Dat heeft de Maleisische premier Najib Razak bekend gemaakt tijdens een persconferentie.

Het onderdeel werd vorige week door experts onderzocht. De nummers kwamen inderdaad overeen met het vermiste toestel van Malaysia Airlines, een Boeing 777. Het wrakstuk is waarschijnlijk duizenden kilometers verplaatst door oceaanstromingen. 

Het toestel verdween op 8 maart 2014. Het vliegtuig veranderde op nog onverklaarbare wijze koers waarna het van radar verdween. Aan boord zaten 239 passagiers en bemanningsleden, waarvan één Nederlandse vrouw. 

 

Categorie: