donderdag, 6. augustus 2015 - 16:31 Update: 06-08-2015 20:40

Danny D. blijft langer vast

Foto van stoel van verdachte in rechtbank | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De Rotterdamse rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van de 41-jarige Danny D. uit Koudekerk aan den Rijn die werd aangehouden naar aanleiding van de vermissing van de 13-jarige Lisa donderdag met 90 dagen verlengd.

Hij wordt verdacht van ontucht met het meisje en zou haar gedurende haar vermissing hebben onttrokken aan het gezag van haar ouders.

De verdachte zou ook al voor de verdwijning van Lisa contact met haar hebben gehad, vermoedelijk leerden zij elkaar ongeveer twee maanden daarvoor kennen via internet. Ook in die periode zou sprake zijn geweest van ontucht.  

Het onderzoek is in volle gang, onder meer naar de gegevensdragers die in de woning van verdachte in beslag zijn genomen. Ook wordt onderzocht welke social media accounts hij in gebruik had, en of er andere contacten hebben plaatsgevonden waarbij mogelijk sprake is geweest van strafbare feiten. Daarbij wordt ook gekeken of er een link bestaat tussen de aangehouden verdachte en een Facebook pagina waarmee Lisa vermoedelijk contact heeft gehad. Bij de politie is inmiddels een melding binnengekomen van een 17-jarig meisje uit België dat mogelijk ook contact had met dit account, dat onder een valse naam was aangemaakt.

De verdachte zit sinds maandag 27 juli vast, hij werd kort nadat Lisa werd aangetroffen aangehouden. Zij was sinds donderdag 23 juli vermist nadat zij verdween vanaf een bungalowpark waar ze met haar familie verbleef. 

Provincie: