vrijdag, 7. augustus 2015 - 16:09 Update: 07-08-2015 16:18

Man (38) rijdt zonder rijbewijs, apk, en juiste legitimatie rond

Man (38) rijdt zonder rijbewijs, apk, en juiste legitimatie rond
Foto: Archief EHF
Amsterdam-Noord

Donderdagmiddag heeft de politie in Amsterdam-Noord op de Nieuwe Leeuwarderweg 38-jarige staande gehouden die in een auto reed waarvan de APK was verlopen. Dit meldt de politie vrijdag.

Paspoort broer

'Bij de staandehouding legitimeerde hij zich met het paspoort van zijn broer. Dat was niet handig aangezien zijn broer een openstaande boete had', aldus de politie. Daarnaast leek de bestuurder niet zo heel erg veel op zijn broer.

Auto inbeslaggenomen

Bij het doorzoeken van het voertuig werd een bankpas met de juiste naam van de bestuurder gevonden. Bij verdere controle bleek dat het rijbewijs van de man al in 2010 ongeldig was verklaard. Ondanks dat was dit de derde keer dat de man werd betrapt voor rijden zonder rijbewijs. Hierop hebben de politiemensen de auto in beslag genomen in een poging om nieuwe overtredingen te voorkomen.

Verantwoorden voor de rechter

Voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs zal de Amsterdammer zich voor de rechter moeten verantwoorden. Voor het opgeven van een valse naam krijgt de bestuurder een boete van 370 euro. Het niet tonen van een geldig identiteitsbewijs kost de man 90 euro.

Provincie:
Blik op 112: