vrijdag, 7. augustus 2015 - 19:37 Update: 07-08-2015 20:15

Tiener na 19 brandstichtingen 'voor de kick' aangehouden

Tiener na 19 brandstichtingen 'voor de kick' aangehouden
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Ossendrecht

Afgelopen woensdagmiddag heeft de politie een 14-jarige jongen uit Ossendrecht aangehouden voor een reeks van 19 brandjes. Dit meldt de politie vrijdag.

Negentien branden

Tussen 27 mei en 31 juli vonden zeker negentien branden in Ossendrecht en omgeving plaats. De meeste brandstichtingen werden eerst gesticht in het bosgebied en verplaatsten zich daarna naar de rand van het dorp. Tijdens de schoolvakantie ontstonden ook branden in een woonwijk. Door de reeks branden ontstond veel schade en ook grote onrust in de woonwijk.

Opvallende kenmerken

Het onderzoek leidde in het begin al naar de 14-jarige jongen. De politie voelde hem aan de tand, maar er was op dat moment te weinig bewijs om hem aan te houden. Het onderzoek werd voortgezet. Het viel de politie op dat de branden steeds in dezelfde woonwijk plaatsvonden. 

De laatste brand was op 31 juli net buiten de dorpskern aan de Laagstraat. Een zeer attente inwoner uit Ossendrecht zag kort voor deze brand een fiets met opvallende kenmerken in de berm. Dit bleek weer een aanwijzing in het onderzoek.

'Voor de kick'

Verder rechercheren leidde uiteindelijk toch naar de 14-jarige jongen uit Ossendrecht, die woensdagmiddag werd aangehouden. Tijdens het verhoor van een rechercheur en de wijkagent bekende de jongen de branden te hebben gesticht. Niet alleen in de bossen, maar ook in de woonwijk. Uit zijn verklaringen bleek dat hij de branden voor de kick had aangestoken en niet over de gevolgen had nagedacht.

Provincie:
Blik op 112: