zaterdag, 8. augustus 2015 - 12:59 Update: 08-08-2015 13:10

Vijftal mannen berooft en mishandelt stelletje

Vijftal mannen berooft en mishandelt stelletje
Foto: Archief EHF
Sprang-Capelle

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Sprang-Capelle een jongeman (24) en jonge vrouw (20) slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof. Dit meldt de politie zaterdag.

Bedreigd met mes

Het misdrijf vond rond 02.45 uur plaats op het zogenaamde Halve Zolen Pad. Dat is een toeristisch fietspad dat langs een oude spoorlijn van Waalwijk naar Raamsdonksveer loopt. Het tweetal werd nabij de Julianalaan te Sprang-Capelle belaagd door een groep van vijf blanke jongens. Ze moesten onder bedreiging van messen hun fietsen en portemonnee afgeven. 

Mishandeld

Het mannelijke slachtoffer kreeg daarbij de nodige klappen te incasseren. De vrouw raakte licht gewond aan haar hand toen zij de diefstal van haar tas trachtte te verhinderen. Beide slachtoffer waren overstuur en deden aangifte. Het gaat om een 24-jarige man en een 20-jarige vrouw, beiden afkomstig uit 's-Gravenmoer.

Zoekactie

Ondanks een uitgebreide zoekactie zijn de daders niet meer gevonden. Van hun signalementen is weinig bekend omdat ze capuchons over hun hoofden droegen. Het ging om een groepje van vijf of zes blanke jongens. Ze gingen er vandoor met de fietsen van hun slachtoffers in de richting Waalwijk. 

Provincie:
Blik op 112: