zaterdag, 8. augustus 2015 - 14:15 Update: 08-08-2015 14:19

Drie aanhoudingen na vondst vuurwapen in bosjes in Amstelveen

Drie aanhoudingen na vondst vuurwapen in bosjes in Amstelveen
Foto: Archief FBF.nl
Amstelveen

Vrijdag zijn in Amstelveen en Amsterdam 3 mannen aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een misdrijf. Dit meldt de politie zaterdag.

'Op de Bevelandsezijweg in Amstelveen hielden zij zich verdacht op, waarna alerte burgers de politie inseinden', aldus de politie.

Vuurwapen in bosjes

Vrijdagmiddag rond 16.00 uur zagen buurtbewoners dat vier mannen zich verdacht ophielden in de bosjes aan de Bevelandsezijweg in Amstelveen. Ze belden direct de politie. Een man (63) kon in de buurt worden aangehouden, en in de bosjes waar de mannen waren gezien, vonden de agenten een vuurwapen. Twee auto’s gingen er vandoor, maar de getuigen konden wel het kenteken van die auto’s noteren.

Later die avond wordt bij centraal station één van deze auto’s gezien. Op de Westerdoksdijk wordt de auto stilgezet. De agenten pasten de zogeheten uitpraatprocedure toe omdat de inzittenden mogelijk gewapend waren. 

Geldbedrag in auto

In de auto zaten twee mannen (48 en 41 jaar), zij zijn aangehouden. In de auto werd een aanzienlijk geldbedrag gevonden. Naar de andere auto wordt nog gezocht.

Provincie:
Blik op 112: