zaterdag, 8. augustus 2015 - 17:03 Update: 08-08-2015 17:05

Manchester United trakteert jarige Van Gaal op overwinning

Manchester

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Manchester United heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen winnend weten af te sluiten. 'Jarige Job' Louis van Gaal (64) zag zijn ploeg met debutant Depay met 1-0 winnen van Tottenham Hotspur.

Depay debuteerde in de basisopstelling van de Nederlandse manager. Ook Daley Blind zat bij de eerste elf,  samen met nieuwkomers Matteo Darmian, Sergio Romero en Morgan Schneiderlin.

The Red Devils begonnen slordig aan het duel en werden het eerste kwartier overlopen door Tottenham Hotspur. Christian Eriksen vergat het goede spel van de ploeg van trainer Mauricio Pochettino te belonen. De voormalig speler van Ajax stiftte van dichtbij over Romero, maar de lob mistte richting en vloog over.

Manchester United kwam na twintig minuten spelen, tegen alle verhoudingen in, op voorsprong. Een voorzet van Ashley Young kwam bij Wayne Rooney, die moeite had de bal onder controle te brengen. Walker probeerde Rooney van de bal te houden, maar werkte met zijn voet de bal knullig achter doelman Michel Vorm: 1-0.

Manchester United en ook Tottenham Hotspur kregen genoeg kansen om een treffer te produceren, maar hadden het vizier niet op scherp. Memphis Depay speelde een onzichtbare wedstrijd en werd na 68 minuten naar de kant gehaald. Daley Blind speelde de hele wedstrijd uit. Bastian Schweinsteiger kwam na een uur in het veld.