zondag, 9. augustus 2015 - 10:37 Update: 10-08-2015 12:05

Man aangehouden om antisemitische leuzen van ADO-fans

ado
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

De politie en het Openbaar Ministerie zijn een onderzoek gestart naar antisemitische leuzen die geroepen zouden zijn door ADO-supporters zaterdag in Den Haag.

Na afloop van de The Hague Fan Borrel zaterdag georganiseerd door de supporters van ADO hield de politie een 29-jarige Hagenaar aan voor grove belediging en het roepen van antisemitische leuzen.

De bijeenkomst op het Plein startte om 18.00 uur, rond de klok van 18.45 uur wandelde de groep dwars door de Haagse Binnenstad. Deze verliep zonder vernielingen en zonder ernstige schermutselingen. De politie bleef continue in de buurt maar op de gepaste afstand. Tijdens de wandeling werden door enkelen antisemitische leuzen gezongen. Hierop is besloten niet direct in te grijpen vanwege de mogelijk escalerende werking van  politie optreden. De verdachte is herkend door de politie en bij zijn vertrek van het Plein aangehouden. De Hagenaar zal zich in een later stadium voor de rechter moeten verantwoorden. Het is niet uitgesloten dat meer aanhoudingen zullen volgen. 

Provincie:
Blik op 112: