zondag, 9. augustus 2015 - 11:11 Update: 09-08-2015 20:04

Bloemendaalse strandtent Paranassia doneert, na storm van kritiek, dagomzet aan ALS-stichting

ALS, kritiek, strandtent
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Bloemendaal

De Bloemendaalse strandtent Paranassia doneert vandaag de hele dagomzet aan de ALS-stichting. Aanleiding is de storm kritiek die de strandtent kreeg toen ze een ALS-patiënt van het terras zouden hebben geweerd.

ALS-patiënt Pieter Steinz was samen met zijn vrouw op het strand van Bloemendaal. De vrouw van Pieter vroeg een serveerster of haar man even op het terras mocht plaatsnemen zodat zij een korte duik kon nemen. Ze voegde daaraan toe dat haar man ziek is. In eerste instantie ging dat goed, maar toen de vrouw terug kwam ontstond er een woordenwisseling tussen het personeel.

Volgens de vrouw zei het personeel van de strandtent dat hij daar niet zomaar mag zitten zonder consumptie. De strandtent ontkent dat het zo is gegaan. Volgens de eigenaar is er 'blijkbaar' wel een opmerking gemaakt door de serveerster die verkeerd viel. 

De eigenaar van de strandtent Hans Slewe biedt zijn excuus aan. Op de Facebook pagina van de strandtent schrijft hij: ,,We bieden onze welgemeende excuses aan en nodigen de familie uit om spoedig bij ons langs komen om te genieten van ons terras en uitzicht op zee. We hebben besloten om de gehele omzet van zondag 9 augustus, de dag waarop we het meeste omzet maken, in zijn geheel te doneren aan de ALS-stichting.''

Provincie:
Tag(s):