zondag, 9. augustus 2015 - 11:57 Update: 09-08-2015 18:55

Man gewond bij verdrukking in horecagelegenheid in Utrecht

Foto van politie donker plein horeca | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

In de nacht van zaterdag op zondag raakte een man gewond toen hij in de verdrukking kwam bij een horecagelegenheid aan het Janskerkhof in Utrecht.

Rond 03.00 uur kwam de melding dat er mensen verdrukt zouden worden voor een horecagelegenheid. Toegesnelde agenten zagen dat er een grote menigte stond in de gang naar de horecagelegenheid toe. Er heerste een panieksfeer en agenten sommeerden mensen weg te gaan. Bij de ingang van de zaak lag een man, 19 jaar uit Bunnik, op de grond die bewusteloos was. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij onder andere een gebroken oogkas heeft.

Het bleek dat er voor de horecagelegenheid een grote drukte was ontstaan van mensen die naar binnen of naar buiten wilden. Een meisje struikelde en viel waardoor er anderen op haar vielen. Hierdoor ontstond paniek waarbij mensen in de verdrukking raakten. De man uit Bunnik kwam waarschijnlijk ten val onder de menigte.

Samen met de beveiliging van de horecagelegenheid werd vervolgens het feest binnen beëindigd. In samenwerking met de horecagelegenheid, de brandweer en de gemeente wordt gekeken hoe deze situatie heeft kunnen ontstaan en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):