zondag, 9. augustus 2015 - 13:10

Achtervolging in Nederland na plofkraak in Duitsland

foto van polizei | fbf
Foto: fbf
Arnem

Zaterdagochtend vond er een plofkraak plaats in de Duitse plaats Ahaus. Een auto die daarbij betrokken was, vloog enkele uren later uit de bocht bij Schaarsbergen. De politie heeft het voertuig in beslaggenomen. De inzittende(n) wordt nog gezocht.

De Duitse politie informeerde over de plofkraak haar Nederlandse collega’s. Enkele uren later werd een personenauto die bij de plofkraak betrokken was, door de politie gesignaleerd op de A1 bij Apeldoorn. De auto zette daarna koers richting A50 met daarachter een politieauto. Gezien de zeer hoge snelheid en de verkeersgevaarlijke manoeuvres die de inzittende maakte, liep deze auto uit op de politie en is korte tijd uit beeld geweest. Echter, even later werd door een burger gemeld, dat in Schaarsbergen bij de afrit aan de A50, een personenauto uit de bocht was gevlogen. De auto is even later leeg en zwaar beschadigd aangetroffen in de berm.

Speurwerk

Bij het leeg aangetroffen voertuig hebben specialisten van de politie onderzoek gedaan aan de auto omdat er in het voertuig nog een (mogelijk bij de kraak gebruikte) gasfles lag. Hierop is met een speurhond en meerdere politiemensen op linie het bosperceel doorzocht naar de mogelijke inzittende(n). Ook een helikopter hing boven het gebied ter ondersteuning van de zoektocht. Het gebied is korte tijd afgezet geweest als Plaats Delict. De auto is uit veiligheidsoogpunt bekeken door de brandweer en een specialist; er bleek geen gevaar aanwezig. De auto is in beslag genomen en veiliggesteld voor sporen. Het onderzoek wordt in samenspel met de landelijke eenheid en Duitse politie voortgezet.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):