zondag, 9. augustus 2015 - 13:21 Update: 09-08-2015 16:13

Zwaargewonde bij aanrijding voertuigen op Afsluitdijk

aanrijding
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Zurich

Bij een verkeersongeval op de A7 vanuit Breezanddijk in de richting van Hoorn is zondagmiddag een 49-jarige automobilist uit Sliedrecht zwaar gewond geraakt. De weg is enige uren gestremd geweest.

Een 52-jarige man uit Creil reed over de Afsluitdijk en was bezig met het inhalen van een camper die door een 69-jarige man uit Oss werd bestuurd. Op het moment dat de man uit Creil naast de camper rijdt, gaat de camper naar links om de voor hem rijdende auto met caravan in te halen. De 52-jarige claxoneert, waarna de camperbestuurder een stuurcorrectie maakt en weer terug naar rechts gaat. Hierbij raakt hij echter de caravan. De caravan begint te tollen waarna de auto ervoor wordt weggetrokken. De camper komt tegen de vangrail tot stilstand.

In de auto met caravan zat een echtpaar (beiden 49 jaar) uit Sliedrecht. Beiden raakten door de aanrijding bekneld. Zij zijn door de brandweer bevrijd. De bestuurder is zwaar gewond met de traumaheli naar een ziekenhuis overgebracht. Zijn vrouw is ter plekke aan haar verwondingen geholpen en hoefde niet naar een ziekenhuis. De overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

De politie heeft sporenonderzoek gedaan en Rijkswaterstaat heeft een spoedreparatie aan het wegdek uitgevoerd. Hierdoor heeft het verkeer op de Afsluitdijk een aantal uren vertraging ondervonden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):