zondag, 9. augustus 2015 - 16:10 Update: 09-08-2015 22:43

Nederland 'speelt' masaal buiten

Nederland gaat masaal buiten 'spelen'
Foto: fbf
Nieuwveen

Deze prachtige dag brengt opnieuw een hoop mensen op de been. Vooral fietsers zijn vandaag de grootste groep verkeersdeelnemers. Maar naast de stranden is het ook druk op de Nederlandse wateren.

Bij de Tolhuissluizen van de Amstel in het Zuid-Hollandse Nieuwveen had de sluisbediener het er maar druk mee om de pleziervaart in goede banen te leiden.

Dat zal ook de komende dagen zo blijven is de verwachting. Volgens Weeronline kunnen we een stuk of vijf zomerse dagen bijschrijven. ''Het wordt dagelijks zomers warm met maxima van 25 graden of meer.

Daarbij is regelmatig ruimte voor de zon, maar trekken ook wolkenvelden over en in het oosten worden maandag buien verwacht. Dinsdag en woensdag blijft het droog. Daarna neemt de buienkans toe''.

Vanaf donderdag neemt de kans op enkele stevige regen- en onweersbuien toe. In het volgende weekend blijft het wisselvallig met een mix van wolken, buien en zon. De middagtemperatuur valt dan terug naar een graad of 22. Dat is een normale waarde voor half augustus.

Tag(s):