zondag, 9. augustus 2015 - 17:39 Update: 10-08-2015 10:08

Warme weekend telt 5 doden en 3 ernstig gewonden

Uithoorn

Het mooie weekend en er lekker op uit, kent ook een keerzijde. Alleen dit weekend tot nu toe zijn al zeker 4 doden gevallen in het verkeer en raakte nog eens vier mensen ernstig gewond.

Het aantal lichtgewonden is teveel om te meldden.

Farmsum

Bij een ongeval met een auto en een quad is zondagmiddag een 24-jarige man uit de gemeente Delfzijl om het leven gekomen. Zijn 50-jarige vader (ook uit de gemeente Delfzijl) raakte bij het ongeval zwaar gewond. Vader en zoon zaten op de quad en staken vanaf de Oosterlaan in Farmsum de N362 over. Vermoedelijk hebben ze daarbij een 18-jarige automobilist uit Wagenborgen over het hoofd gezien. De quad botste op de zijkant van de auto. Hulpverlening mocht voor de zoon niet meer baten. De vader is zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Automobilist overleden na frontale aanrijding

Heibloem - De bestuurder van een bestelbus die zondagmiddag ernstig gewond raakte bij een frontale aanrijding op de Schaapsbrug is zondagavond in het ziekenhuis in Nijmegen aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 50-jarige man uit Polen.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14.15 uur. In de andere auto zaten een 66-jarige man en 67-vrouw uit Roggel. Zij liepen lichte verwondingen op en konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De politie onderzoek de precieze toedracht van het ongeval.

Noordenveld

Een 18-jarige bromfietser uit de gemeente Noordenveld is zondagochtend om het leven gekomen bij een noodlottig ongeval in Donderen. Door onbekende oorzaak kwam hij in de berm terecht en reed frontaal op een boom. Hulpverlening mocht niet meer baten.

Nieuweschoot

In Nieuweschoot vond zaterdag een eenzijdig ongeval plaats waarbij een 73-jarige man om het leven is gekomen. Door nog onbekende oorzaak verloor het slachtoffer de macht over het stuur van zijn scootmobiel en kwam in het water van de Engelenvaart terecht. Omstanders wisten het slachtoffer na enig tijd uit het water te halen maar hij bleek toen al te zijn overleden. Zij kregen slachtofferzorg aangeboden.

Anjum

Bij een verkeersongeval in Anjum is zaterdagmiddag rond 15.15 uur een 21-jarige inwoner van Anjum om het leven. Hij stak de weg over en werd aangereden door een auto die bestuurd werd door een 66-jarige inwoonster van Schiermonnikoog. In de auto die zij bestuurde  zaten nog 3 andere personen. Hiervan raakten er twee licht gewond. Zij konden ter plaatse door het ambulancepersoneel worden behandeld. De automobiliste is inmiddels door de politie verhoord.

Mensen die ernstig (kritiek) gewond zijn geraakt

 

Farmsum

Vader en zoon raken betrokken bij ongeval. Vader ernstig gewond, zoon overleden.

Goes

Zondagmiddag is een man op het terrein van het verdeelstation aan de Repelweg in Goes ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer werd op het terrein van de energiecentrale aangetroffen.

Afsluitdijk

Bij een verkeersongeval op de A7 vanuit Breezanddijk in de richting van Hoorn is zondagmiddag een 49-jarige automobilist uit Sliedrecht zwaar gewond geraakt. De weg is enige uren gestremd geweest.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):