maandag, 10. augustus 2015 - 11:19

Politieman gedood op Sint Maarten

Politieman gedood op Sint Maarten
Foto: Police Sint Maarten
Sint Maarten

Op Sint Maarten overleed zaterdag 8 augustus politieagent Gamali Benjamin. Hij werd woensdag 5 augustus in het hoofd geschoten, toen hij in Philipsburg per fiets twee verdachten achtervolgde van een overval op een juwelier in de vermaarde toeristische winkelstraat Front Street.

In Philipsburg, de hoofdstad van Sint Maarten, opereert het Biketeam van het Korps Politie Sint Maarten (KPSM) buitengewoon effectief. Vanwege de enorme drukte in de smalle straatjes zijn de bikers vaak veel sneller ter plaats dan surveillancevoertuigen. Het Biketeam is indertijd opgeleid in en door collega's van het voormalige regiokorps Zuid-Holland Zuid. Recent bracht korpschef Gerard Bouman een werkbezoek aan het KPSM. Gamali, op Sint Maarten beter bekend als Benji, gaf met andere bikers een indrukwekkende demonstratie.

Ambulancevliegtuig

Afgelopen woensdag was Benji eveneens sneller ter plaatse dan de voertuigsurveillance. Toen hij de verdachten wilde aanhouden, namen de overvallers hem onder vuur. Hij werd meerdere malen geraakt, onder meer in zijn hoofd. Per ambulancevliegtuig is Benji kort na het schietincident naar de Dominicaanse Republiek vervoerd om de kogel operatief uit zijn schedel te laten verwijderen.

Categorie:
Blik op 112:
Tag(s):