maandag, 10. augustus 2015 - 12:21

Vandalen beschieten bus Hertha BSC

Vandalen beschieten bus Hertha BSC
Foto: Twitter

Elfvoetbal/BlikopNieuws Hertha BSC is momenteel in Bielefeld waar maandagavond het bekerduel met Arminia Bielefeld op het programma staat. Op weg naar het station werd de spelersbus door onbekenden beschoten, zo heeft de Duitse club via Twitterbevestigd.

"Niet te bevatten! Op de weg naar het bekerduel is onze spelersbus beschoten. Gelukkig is er niemand gewond", twittert de Duitse club. Manager Michael Preetz heeft de beschieting bevestigd in verschillende Duitse media. "De buschauffeur was onderweg naar het station om de spelers op te halen. Daar werd de bus door een onbekende beschoten vanaf een motorvoertuig. Welk wapen er is gebruikt, is nog onduidelijk."

Volgens de Duitse krant Bild gaat het om een luchtbuks. De dader zou de buschauffeur al met opgeheven vuisten hebben bejegend. Afgelopen seizoen werd een eveneens een aanslag gepleegd op een spelersbus. Destijds werd de bus van Borussia Dortmund op weg naar een competitiewedstrijd met Bayern München onder vuur genomen.

Maandagavond neemt Hertha BSC het in de eerste ronde van de DFB-Pokal op tegen Arminia Bielefeld. Bij Die Alte Dame staat Nederlander Roy Beerens onder contract.

Categorie: