maandag, 10. augustus 2015 - 15:32 Update: 11-08-2015 10:33

Leverancier haalt gevaarlijke koolmonoxidemelders terug

Leverancier haalt gevaarlijke koolmonoxidemelders terug
Foto: Archief EHF
Utrecht

Het elektronicabedrijf Alecto haalt een koolmonoxidemelder van het type COA-22 terug.

Bij deze koolmonoxidemelder is het risico aanwezig dat het alarm niet tijdig afgaat bij zowel lage als verhoogde concentraties koolmonoxide. Langdurige inademing van koolmonoxide kan leiden tot symptomen als hoofdpijn,misselijkheid, duizeligheid en in extreme gevallen tot bewusteloosheid of erger. Dit melden de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWa) en Alecto maandag.

Alecto schrijft op de website: Mocht u in het bezit zijn van een COA-22 koolmonoxidemelder dan verzoeken wij u dringend direct te stoppen met het gebruik hiervan. Omdat veiligheid voorop staat bij Alecto, is besloten om dit product terug te roepen van de markt. Wij bieden u onze oprechte excuses aan voor het ongemak.'

Deze melder was vanaf februari 2012 te koop. Wie er eentje heeft, kan deze kosteloos omruilen via de service afdeling van Alecto voor een nieuwer type. Het artikelnummer COA-22 staat op de achterzijde van de koolmonoxidemelder vermeld.

In maart waarschuwde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ook al voor een slecht functionerende koolmonoxidemelder, van het merk König.

Categorie:
Provincie: