dinsdag, 11. augustus 2015 - 8:37 Update: 11-08-2015 9:36

Noodlijdende Imtech vraagt uitstel van betaling aan

Noodlijdende Imtech omgevallen
Foto: Imtech
Gouda

Het noodlijdende Imtech heeft bij de rechtbank in Rotterdam uitstel van betaling aangevraagd. De rechtbank heeft het verzoek ingewilligd.

Dat betekend dat bewindvoerders zijn aangesteld. Een snelle doorstart van Imtech onder leiding van een zogeheten stille bewindvoerder is mislukt. Imtech kon geen extra lening krijgen van haar schuldeisers. De beurs rekende daarop af met het bedrijf. Eerder deze week vroeg de Duitse tak van het bedrijf ook al uitstel van betaling aan.

Het bedrijf telt ruim 22.000 werknemers. Met het omvallen van het bedrijf behoort het tot een van de grootste faillissementen in de Nederlandse industriele.

Het bedrijf laat in een persbericht weten ''dat het teleurstellend is na alle moeite die de afgelopen tijd is gedaan om deze situatie te vermijden''.

 Het bedrijf hoopt met de aanvraag van uitstel tot betaling delen van het bedrijf te kunnen redden. Dat is 'in het belang van alle aandeelhouders en vooral onze werknemers'. Het bedrijf kwam vorig jaar in de problemen door boekhoudproblemen in Duitsland en Polen. 

Provincie:
Tag(s):