dinsdag, 11. augustus 2015 - 14:48

Man aangehouden voor oplichting

Man aangehouden voor oplichting
Foto: Archief EHF
Leeuwarden

Het Mensenhandelteam van de politie heeft een 28-jarige inwoner van de gemeente Franekeradeel aangehouden. In eerste instantie gebeurde dat op verdenking van mensenhandel, maar na onderzoek werd duidelijk dat het om oplichting ging.

De 28-jarige maakte gebruik van valse contactadvertenties op het internet. Mannen konden op deze wijze voor seks in contact komen met minderjarige meisjes. Een attente internetgebruiker attendeerde de politie op deze advertenties. Het rechercheteam startte hierop een onderzoek.

In de advertenties op het internet bood de man minderjarige meisjes voor prostitutie aan. Meerdere mannen reageerden op deze advertenties en kwam het met deze mannen tot een afspraak. Na betaling kregen deze mannen een willekeurig adres te horen waar ze de meisjes zouden ontmoeten. In werkelijkheid waren er helemaal geen meisjes. Op deze wijze werden de betreffende mannen dan ook opgelicht.

Identiteit

De politie wist na onderzoek de identiteit werd van de verdachte te achterhalen. Hij werd onlangs aangehouden. Na diverse verhoren werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Hij is inmiddels weer in vrijheid gesteld. 

Mailwisselingen

Door het onderzoeksteam is veel administratie, waaronder mailwisselingen tussen de verdachte en de potentiële klanten, in beslag genomen. Op deze manier hoopt het team een goed beeld te krijgen van het aantal gedupeerde mannen. Uiteraard doet het team ook onderzoek naar deze "klanten", omdat die kennelijk doelbewust uit zijn op seks met minderjarigen.

Provincie:
Blik op 112: