dinsdag, 11. augustus 2015 - 19:11 Update: 11-08-2015 19:13

Jubelstemming CPB-cijfers niet voor gepensioneerden

Jubelstemming CPB-cijfers niet voor gepensioneerden
Foto: Archief EHF
Woerden

“De jubelstemming van de CPB-cijfers gaat helaas niet op voor gepensioneerden. Zij gaan er volgend wéér verder op achteruit in koopkracht, als het kabinetsbeleid niet wordt bijgesteld”, zegt directeur-bestuurder Liane den Haan.

“De cijfers passen inmiddels helaas in een lange reeks, want gepensioneerden leveren al sinds 2008 aan koopkracht in. Dat is het zevende jaar op rij. Het gat tussen werkenden en pensioneerden komt volgens de jongste ramingen van het CPB zelfs uit op 3,5 procent! Dat is onaanvaardbaar.” Dit schrijft ANBO, de belangenvereniging voor senioren, dinsdag op de website.

Kabinet moet in actie komen met Prinsjesdag

ANBO roept politici dan ook op om met Prinsjesdag zeer kritisch te kijken naar alle voorstellen die effect hebben op de koopkracht van senioren. Voor 2016 staan bijvoorbeeld al fiscale maatregelen op stapel die gepensioneerden wederom hard in de portemonnee treffen. Het gaat om het afschaffen van de ouderenkorting en het afschaffen van de ouderentoeslag in box 3. Den Haan: “De politiek kan dit niet meer negeren. Ons eigen ANBO-koopkrachtonderzoek toont aan dat gepensioneerden er tijdens de crisis zes keer harder op achteruit zijn gegaan dan werken. Dit moet stoppen. Genoeg is genoeg!”