woensdag, 12. augustus 2015 - 13:52 Update: 12-08-2015 14:09

ANBO niet verbaasd over werkloosheid 60+

ANBO niet verbaasd over werkloosheid 60+
Foto: Archief EHF
Woerden

ANBO is niet verbaasd dat de werkloosheid onder zestigplussers oploopt. “Niet alleen zestigers, ook veertigers en vijftigers komen moeilijk aan een baan. Deze ontwikkeling is jaren aan de gang”, laat directeur-bestuurder Liane den Haan van ANBO in een reactie weten op het onderzoek van ING.

Echte probleem ligt bij de werkgevers

“Oudere werknemers kampen met een imagoprobleem. Werkgevers vinden ze duur en werkgevers denken ook dat ze vaker ziek zijn. Uit onderzoek blijkt dat dit niet waar is. Oudere werknemers zijn krachtig, vitaal en loyaal. Door hun kennis en ervaring zijn ze van toegevoegde waarde voor een bedrijf”, zegt Den Haan. De belangenbehartiger vindt dat het echte probleem niet ligt in de nieuwe wet, maar bij werkgevers. “Zij bepalen wie de baan krijgt. Pas als de vooroordelen bij werkgevers worden weggenomen is er weer ruimte voor deze groep werknemers.” 

Langere periodes werkloos   

ANBO ziet steeds vaker dat mensen vanaf vijftig, zestig jaar langs de zijlijn staan. “Eenmaal zonder baan, komen mensen heel moeilijk weer aan de bak. Het is zonde dat dat kapitaal onbenut blijft. En we moeten voorkomen dat mensen straks grote periodes in hun leven werkloos zijn en straks na hun AOW-leeftijd weer aan de bak moeten!”  

Categorie: