woensdag, 12. augustus 2015 - 14:15 Update: 13-08-2015 11:48

Bejaarde vrouw (75) bruut verkracht en beroofd in Amsterdam

Vrouw (75) bruut verkracht in Amsterdam-West
Foto: Politie
Amsterdam

In Amsterdam-West is in de vroege ochtend van vrijdag 31 juli een 75-jarige vrouw bruut verkracht en ernstig mishandeld door een tot nu toe onbekende man.

De vrouw liep die ochtend over het Helmersplantsoen met haar hondjes toen zij plotseling een daar gelegen onderdoorgang (voormalige hoofdingang van het Wilhelmina Gasthuis) werd ingetrokken, waarna de man in eerste instantie om geld vroeg. De vrouw zei hem geen geld bij zich te hebben, waarna de man zich seksueel aan haar vergreep. Daarbij heeft de man extreem veel geweld gebruikt en liep de vrouw hoofd-en rugletsel op.

Na de verkrachting roofde de man haar gouden sieraden van haar handen en haar nek. Toen een passante stopte, omdat zij merkte dat er iets aan de hand was, liet de dader het slachtoffer los en vluchtte hij te voet weg in de richting van de Ite Boeremastraat. Verdere looprichting is onbekend.

Het onderzoeksteam is dringend op zoek naar getuigen die op vrijdag 31 juli in de ochtend iets opvallends hebben gezien in de omgeving van of aan het Helmersplantsoen.  De dader heeft het volgende signalement, waarbij opvalt dat het slachtoffer de dader omschrijft als een 'keurige man'.

Het gaat om een man met een lichtgetint uiterlijk, normaal postuur, ongeveer 1.80 m en gekleed in donkere kleding met daarover een dun donker jasje met rits. De dader had kort zwart haar, is tussen de 30 en 35 jaar oud en wordt door het slachtoffer omschreven als 'knappe man'.

Van de man is direct een compositietekening gemaakt. Mochten mensen de man herkennen aan de hand van het opgegeven signalement in combinatie met de compositietekening dan worden zij dringend opgeroepen zich te melden bij de politie. Ook wil de recherche weten of de gestolen sieraden mogelijk ergens te koop zijn aangeboden. Daarnaast wil het onderzoeksteam vrouwen spreken die mogelijk ook door de man zijn aangesproken of zijn lastig gevallen op die vrijdag of op andere dagen en/of lokaties.  

Provincie:
Blik op 112: