woensdag, 12. augustus 2015 - 18:19 Update: 13-08-2015 8:07

'Politie erkent fouten bij aangiften vermoorde verpleegster'

'Politie maakte inschattingsfout bij aangiften vermoorde verpleegster'
Foto: MV
Zevenbergen

De plaatsvervangend korpschef Dick Schouten van de Politie Zeeland-West-Brabant is vandaag door het stof gegaan een heeft erkend dat de politie fouten heeft gemaakt in het onderzoek naar de bedreiging van de 28-jarige verpleegster Linda van de Giesen uit Zevenbergen. Dit laat hij weten tijdens een persconferentie.

Volgens  Schouten heeft Van der Giesen in augustus van dit jaar laten weten dat ze werd bedreigd door haar 37-jarige ex-vriend John F. en dat hij mogelijk in het bezit was van een vuurwapen.  Het risico dat er daadwerkelijk iets zou gebeuren is door de politie onderschat. Schouten zegt hierop ‘Achteraf kunnen we vaststellen dat dit bijzonder spijtig is’

De 28-jarige Linda van der Giesen werd afgelopen maandag op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk om het leven gebracht toen zij na haar dienst als verpleegkundige naar huis wilde.

‘Ik had liever gezien dat we hadden ingegrepen en dat er een huiszoeking was gedaan. Er is na deze aangiftes ook geen contact geweest met de verdachte en ook dat had achteraf gezien wel gemoeten. Waarom dat niet is gebeurd gaan we nu tot op de bodem uitzoeken’, aldus Schouten.

Excuses

Mocht de uitkomst van het interne onderzoek aantonen dat de politie grove fouten heeft gemaakt dan zal de politie excuses maken aan de nabestaanden van Linda van der Giesen. Schouten: ‘Als dat nodig is, zal dat zeker gebeuren. Mijn inschatting op dit moment is dat excuses inderdaad nodig zijn’.

Strafblad en aangiften

De 37-jarige John F. heeft een strafblad waar geweldsdelicten op staan. Dit zouden strafbare feiten zijn van lang geleden en hebben niet in huiselijke kring plaatsgevonden. Wel zijn er sinds 2013 vier à vijf aangiften gedaan tegen de verdachten wegens bedreiging. Hieronder zaten volgens de politie verschillende ex’en van de F.

Provincie:
Blik op 112: