woensdag, 12. augustus 2015 - 19:20

Powned mocht beelden Onno Hoes niet uitzenden

Powned mocht beelden Onno Hoes niet uitzenden
Foto: Gemeente Maastricht
Maastricht

Powned heeft onrechtmatig gehandeld jegens de burgemeester van Maastricht Onno Hoes. Dat heeft de rechter vandaag bepaald. De omroep had de opnamen van Hoes, die zonder zijn toestemming met een verborgen camera waren gemaakt, niet mogen uitzenden.

Hoes had de procedure aangespannen tegen de man die heimelijk een ontmoeting met Hoes had gefilmd en tegen Powned die de beelden zonder zijn toestemming heeft uitgezonden. Volgens Hoes is met het uitzenden van de heimelijk gemaakte beelden op ongeoorloofde wijze inbreuk gemaakt op zijn persoonlijke levenssfeer en is zijn eer en goede naam aangetast.

Powned moet ervoor zorgen dat de onrechtmatige fragmenten niet meer via zoekmachines op internet te vinden zijn. Omdat de beelden deels gemanipuleerd zijn uitgezonden, moet Powned de originele beeld- en geluidsopnamen in kopie aan Hoes verstrekken, zodat Hoes dit verder kan onderzoeken.

Voorlopige beslissing

De beslissing van de rechter is een voorlopige beslissing, uitsluitend bedoeld om het treffen van een spoedeisende maatregel mogelijk te maken. Een definitieve beslissing volgt later, nadat de bodemprocedure is afgerond.
 

Categorie:
Tag(s):