woensdag, 12. augustus 2015 - 21:43

Cambuur toont veerkracht tegen wispelturig PEC Zwolle

Zwolle

(ELF-Voetbal/Blik op Nieuws) PEC Zwolle heeft in eigen huis een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. De ploeg van trainer Ron Jans verloor in de tweede helft de grip op SC Cambuur en speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk tegen de Friezen.

Een terechte remise, na een weinig veelbelovende eerste helft in het IJsseldeltastadion. Beide teams legden mat voetbal op de kunstgrasmat in Zwolle en creëerden weinig kansen. Tot twee debutanten PEC Zwolle naar een 2-0 voorsprong loodsten.

Dirk Marcellis luisterde zijn competitiedebuut op met een goed uitgespeeld doelpunt, na fraai voorbereidend werk van Lars Veldwijk. Twee minuten later zette Sheralce Becker met een hard afstandsschot de 2-0 op het scorebord.

Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Zwollenaren. Queens Menig, een andere debutant bij PEC, kreeg de ultieme kans om zijn team op 3-0 te zetten, maar de paal stond een treffer in de weg. Ook Wouter Marinus zag zijn inzet gekeerd worden door Leonard Nienhuis.

Erik Bakker bracht de spanning terug in Zwolle door een voorzet van Sander van de Streek in het net te glijden. De aansluitingstreffer zorgde voor veel onrust bij PEC, dat de missers van Menig en Marinus duur kwam te staan. In de 77ste minuut bracht Sjoerd Overgoor Cambuur op gelijke hoogte met de thuisclub.

PEC en Cambuur zochten in de slotfase nog naar de winnende treffer, maar kregen nul op het rekest.