woensdag, 12. augustus 2015 - 22:09 Update: 13-08-2015 22:16

Zeker 50 doden en honderden gewonden na explosies in Chinese stad

explosie
explosie
Foto: Screenshot Youtube
Tianjin

Bij de explosies woensdagavond in de Chinese havenstad Tianjin zijn zeker 50 doden gevallen en raakte ruim 700 mensen zwaar gewond waaronder 66 mensen in kritieke toestand in een ziekenhuis liggen. Tientallen mensen, waaronder veel hulpverleners, worden nog vermist.

Dat meldt het Chinese staatspersbureau. Onder de slachtoffers zijn veel hulpverleners die op de brand afkwamen en werden verrast. Twaalf brandweerlieden kwamen om.  

Voorafgaand aan de ontploffingen zou er een brand zijn uitgebroken in een loods van een containerterminal waar brandbare stoffen worden overgeslagen. De grote brand die na explosies uitbrak zou volgens de Chinese media onder controle zijn.

Door de explosies zijn meerdere gebouwen, bruggen en metrotunnels zijn ingestort. Of zich hier nog gewonden bevinden is niet bekend.

De omgeving rond het industriegebied is afgesloten. In diverse wijken is de stroom uitgevallen en sneuvelde ramen van gebouwen. Journalisten worden in de buurt van de ramp geweerd. Dit omdat het dodental mogelijk veel hoger is dan nu naar buiten is gebracht.   

 

Tag(s):