donderdag, 13. augustus 2015 - 16:14 Update: 13-08-2015 20:27

'Bijna helft Nederlanders voelt zich meerdere malen per week opgebrand'

'Veertig procent van de Nederlanders voelt zich meerdere malen per week opgebrand'
Foto: SXC

Uit het Grote Stressonderzoek van het Psychologie Magazin blijkt dat 40 procent van de Nederlanders zich meerdere malen per week opgebrand voelt. Dit schrijft psychologiemagazin.nl op de site.

Bijna 40 procent voelt zich oververmoeid en ruim de helft is regelmatig gestrest. Ook geeft bijna 40 procent van de Nederlanders aan dat hun dagen overvol zijn en dat ze 's avonds geen energie meer hebben om iets te ondernemen of af te spreken met vrienden.

Voor ruim 33 procent blijkt ontspannen een probleem te zijn. Men heeft daar gewoon te weinig tijd voor en voor 42 procent geldt dat zij zich  zelfs schuldig voelt als ze lummelen of niets doen. Ruim 50 procent van de Nederlanders voelt zich een week na de vakantie al weer net zo gestrest als daarvoor.

Wat ons vooral stress oplevert zijn conflicten, thuis of op het werk. Direct gevolgd door werk of studie; de eigen gezondheid en die van naasten en financiële- of familiekwesties. Om de stress te verminderen gaan veel mensen tv-kijken of slapen. Anderen proberen structurele veranderingen tegen stress aan te brengen, zoals vaker ‘nee’ zeggen en taken anders organiseren. Maar dat lukt maar bij 20 procent.

 

 

Categorie:
Tag(s):