vrijdag, 14. augustus 2015 - 8:34 Update: 14-08-2015 14:27

'Politie wilde bomkaart bij Jumbo in Zwolle geheim houden'

'Politie wilde bomkaart bij Jumbo in Zwolle geheim houden'
Foto: Politie
Groningen - Zwolle

De politie Noord-Nederland had het ontvangen van de bomkaart bij een Jumbo-vestiging in Zwolle nog niet naar buiten willen brengen. Volgens het AD ontstond er bij de omwonenden van de Veemarkt argwaan door extra veiligheidsmaatregelen. Hierna werd besloten om toch openheid van zaken te geven.

Rob Vos zegt tegenover de krant ‘We waren inderdaad niet van plan om publiekelijk te maken dat er explosieven in de verjaardagskaart zaten. Voor ons is het altijd een afweging tussen openheid, opsporingsbelang en de veiligheid van in dit geval klanten en personeel van Jumbo. In het belang van het onderzoek naar de dader hebben we ervoor gekozen niet publiekelijk te communiceren over het explosief dat bij de Jumbo in Zwolle is bezorgd.’

De politie heeft onlangs het publiek gevraagd mee te denken in de zaak over de bommenlegger bij verschillende Jumbo supermarkten. Het is inmiddels duidelijk dat het om een afpersingszaak gaat omdat de vermoedelijke dader een groot bedrag aan bitcoins van de supermarktketen wil hebben. 

Provincie: