vrijdag, 14. augustus 2015 - 9:20 Update: 14-08-2015 15:15

Onderzoek ongeregeldheden Schilderswijk: Rechercheteam houdt nog eens zeven verdachten aan

Opnieuw aanhoudingen ongeregeldheden Schilderswijk
Foto: fbf
Den Haag

Het rechercheteam dat een onderzoek is gestart naar de ongeregeldheden in de Schilderswijk hield de afgelopen twee weken nog eens zeven verdachten aan.

Na de ongeregeldheden in de Schilderswijk werd een rechercheteam, onder leiding van een officier van justitie samengesteld dat zich bezighoudt met het onderzoek naar gepleegde strafbare feiten. Dit team hield de afgelopen twee weken nog eens zeven verdachten aan.

Strafbare feiten

Alle personen worden verdacht van openlijke geweldpleging tijdens de ongeregeldheden. Het gaat om drie minderjarige jongens uit Den Haag, twee van 15 en één van 17 jaar. Tevens werden voor datzelfde feit een 21-jarige man uit Utrecht, een 25-jarige man uit Schiedam, een 20-jarige man uit Den Haag en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

Camerabeelden

Rechercheurs maken voor het onderzoek gebruik van onder andere verklaringen van getuigen en camerabeelden. De recherche is nog steeds op zoek naar camerabeelden van de ongeregeldheden. Inmiddels hebben zij al diverse beelden van burgers binnengekregen via het meldformulier op www.politie.nl/meldformulier .

De politie verwacht de komende weken nog meer aanhoudingen te verrichten op basis van die beelden.

Onbekende verdachten

Ook beschikt de recherche over beelden waarop verdachten te zien zijn van wie de identiteit nog niet bekend is. Elke woensdag worden tien nieuwe foto’s online gezet. Inmiddels is dankzij deze foto’s van in totaal negen verdachten de identiteit bekend geworden.

 

Provincie:
Blik op 112: