vrijdag, 14. augustus 2015 - 14:01 Update: 15-08-2015 9:43

Jumbo-supermarkt ontruimd om verdacht pakketje

 Jumbo-filiaal in Rosmalen ontruimd na vinden verdacht pakketje
Foto: Archief FBF
Rosmalen

De politie heeft vrijdagmiddag rond 13.00 uur de Jumbo Supermarkt aan de Pastoor van Thiellaan uit voorzorg ontruimd. Daar was een verdacht pakketje aangetroffen. Na onderzoek bleek het loos alarm te zijn.

Na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bleek dat het om een lege accu ging die piepte. Dit melden verschillende media.

Het Jumbo-filiaal ligt aan de Pastoor van Thiellaan.

Het pakketje werd per post verstuurd en kwam zo op het postpunt in de supermarkt terecht. Daar werd de politie gealarmeerd nadat het begon te piepen. De supermarkt werd ontruimd en brandweer en ambulance waren uit voorzorg aanwezig. Ook het naastgelegen Chinese restaurant was niet meer bereikbaar. Na onderzoek door de Explosieve Opruimings Dienst (EOD) bleek het om een piepende accu te gaan. Rond 15.30 uur werd de supermarkt weer vrij gegeven.

Eerder werden explosieven geplaatst in Groningen en Zwolle. De dader eist een groot bedrag aan bitcoins, dat is een digitaal betaalmiddel. Jumbo weigert daarop in te gaan. De politie en Jumbo hebben bij alle 579 Jumbo-filialen veiligheidsmaatregelen getroffen.

Provincie:
Blik op 112: