vrijdag, 14. augustus 2015 - 14:40 Update: 14-08-2015 15:07

Blikseminslag treft achtbaan Efteling

Blikseminslag treft achtbaan Efteling
Foto: Archief EHF
Kaatsheuvel

Vanwege het zware noodweer van donderdagavond blijft vrijdag één van de populairste attracties van de Efteling gesloten.

Het gaat om de houten achtbaan Joris en de Draak, daar sloeg namelijk de bliksem in, zo weet de Telegraaf vrijdag te melden.

Een woordvoerster van het pretpark tegen de krant: 'De bliksem is niet zozeer in de baan, maar in de apparatuur geslagen, waardoor de baan momenteel nog niet kan draaien. Collega’s zijn met de besturing bezig.'

Wanneer het probleem verholpen kan worden, is nog niet helemaal duidelijk. De Efteling had donderdag voorzorgsmaatregelen genomen in verband met het aangekondigde noodweer. En die gelden ook voor vrijdag, omdat er vrijdagmiddag ook weer onweer wordt verwacht. Gelukkig heeft het park, behalve bij de achtbaan, verder helemaal geen schade opgelopen door het noodweer.

Joris en de Draak

De houten race-achtbaan Joris en de Draak is opgebouwd rond de legende van St. Joris en de Draak. De attractie werd op 1 juli 2010 geopend. De attractie is 25 meter hoog en de maximale snelheid is 75 km/u.

Provincie:
Tag(s):