vrijdag, 14. augustus 2015 - 15:25 Update: 14-08-2015 16:08

FNV: Publieksvriendelijke actie ambulancepersoneel tijdens SAIL-IN

FNV: Publieksvriendelijke actie ambulancepersoneel tijdens SAIL-IN
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Op woensdag 19 augustus houdt het ambulancepersoneel samen met de politie een publieksvriendelijke demonstratie tijdens de SAIL-IN van 17.00 tot 18.00 uur.

Op een centrale plek aan het IJ staan diverse ambulancevoertuigen opgesteld. Zo kunnen toeschouwers naast de mooie TALL-ships ook de voertuigen van de hulpverleners bekijken. Ambulancemedewerkers lichten toe wat hun werk allemaal inhoudt en waarom er al sinds maart actie wordt gevoerd voor betere arbeidsvoorwaarden- en omstandigheden. Politiemedewerkers ondersteunen de actie met hun voertuigen.

‘Al maanden houden ambulancemedewerkers stiptheidsacties en werkonderbrekingen om aandacht te vragen voor het cao-conflict’ zegt Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. ‘Ze moeten hun werk dagelijks onder zware omstandigheden doen. Daar moet ook de juiste waardering tegenover staan. Onze eis is dat het werken in nachtdiensten vanaf 55 jaar niet langer verplicht mag worden. Daarnaast willen we meer koopkracht door een structurele loonsverhoging van 2,5% en het niet tornen aan de onregelmatigheidstoeslag.’

De bemanningen blijven tijdens SAIL-IN te allen tijde beschikbaar voor inzet van spoedwerkzaamheden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: