vrijdag, 14. augustus 2015 - 16:35 Update: 14-08-2015 20:44

'Belastingdienst neemt de superrijken op de korrel'

Belastingdienst gaat zich richten op de superrijken
Foto: EHF
Utrecht

De Nederlandse Belastingdienst overweegt om een speciale afdeling in te richten voor de superrijken.

De Belastingdienst onderzoekt of dit haalbaar is. Dit schrijft de Volkskrant vrijdag. Aanleiding hiervoor is een aanbeveling van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

De OESO stelt dat de rijke belastingplichtigen veel meer kans hebben om belasting te ontwijken. Daarom moet er meer aandacht aan worden besteed. De OESO adviseert internationale belastingdiensten daarom nadrukkelijk om actie te ondernemen. Deze week kwam de organisatie met een rapport over de effectiviteit van belasting heffen en zij was verbaasd over het feit dat er nauwelijks landen zijn die de rijke particulieren flink aanpakken (High Net Worth Individuals, HNWI's). Slechts 17 landen hebben zo'n afzonderlijke afdeling voor superrijken

Een woordvoerder van de fiscus  in de Telegraaf: 'Net als grote bedrijven vergen superrijken ook een andere aanpak als het om belastinghandhaving gaat. Voor grote bedrijven hebben we bijvoorbeeld aparte Belastingteams.' Echter, er zijn nog geen concrete plannen voor de superrijken.

Categorie:
Provincie: