vrijdag, 14. augustus 2015 - 22:00 Update: 15-08-2015 9:55

Voorzitter politiebond ACP verbijsterd over uitspraken Rutte

Voorzitter ACP verbijsterd over uitspraken Rutte
Foto: Min. Alg. Zaken
Den Haag

ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp is verbijsterd over de uitspraken die premier Rutte en minister Plassterk deden dat het kabinet geen geld wil uitrekken omdat er een "ruimhartig bod" ligt. 'Een volstrekt ongepaste en onjuiste reactie.'

'Dit zijn de mensen die ons land regeren en het volk “dienen”. Kijkend naar de afgelopen jaren waarin de vakbeweging maar ook de hele Nederlandse samenleving zonder al te veel te morren heeft bijgedragen aan de draconische bezuinigingen die zijn doorgevoerd is deze reactie volstrekt ongepast', zegt van de Kamp fel.

Onjuiste beweringen

Politiemensen die jaren loyaal hun bijdrage leveren in vaak onvoorstelbaar moeilijke omstandigheden worden door dit kabinet en deze minister-president weggezet als een stel zeurende kinderen. 
'De staalharde beweringen van de minister-president dat er sprake is van een “CAO voor alle werknemers bij de overheid” en dat het gaat om een “loonsverhoging van 5,05%” zijn pertinent onjuist. Deze luchtballon is in de afgelopen weken allang doorgeprikt. Eén ding is duidelijk: dit kabinet ligt niet alleen op ramkoers met de politie maar ook met alle andere werknemers werkzaam bij de overheid. De houding van het kabinet roept op dat het volk er is voor het kabinet in plaats van andersom. Op deze manier jaag je de samenleving tegen je in het harnas.'

Effecten

De effecten van de bezuinigingen worden steeds zichtbaarder. Voorbeelden daarvan zijn dagelijks in het nieuws als het gaat om problemen in de veiligheid, het toenemende onveiligheidsgevoel, ouderen en jongeren die in de problemen zijn gekomen door het uitblijven van benodigde zorg.

'Het kabinet en haar leider lijken blind te zijn voor de effecten en alleen succesverhalen te willen horen waardoor de werkelijkheid wordt verstopt. Dit terwijl werknemers bij de politie, onderwijs,(jeugd)zorg, ouderenzorg en anderen hun stinkende best doen om de gevolgen voor de samenleving zoveel mogelijk te beperken. Het meest stuitend is dat het kabinet het herstel van de economie durft neer te zetten als het succes van het gevoerde beleid terwijl op heel veel terreinen in de samenleving de pijn en schade die is aangericht niet is te overzien', aldus van de Kamp.  

Tag(s):