zaterdag, 15. augustus 2015 - 10:19 Update: 15-08-2015 17:35

Nieuwe explosies in havengebied Tianjin. Dodental nu boven de 100.

explosie
Tianjin

De rampplek in de Chinese havenstad Tianjin is opgeschrikt door nieuwe explosies.

Reporters ter plaatse geven aan dat ze wel zeven of acht explosies hebben gehoord. Dit meldt het Staatspersagentschap China News Service zaterdag. Volgens het persagentschap is het vuur plotseling groter geworden. Op zeker drie plekken waren grote rookpluimen te zien.

Het officiële persbureau Xinhua meldt dat omwonenden moeten worden geëvacueerd uit vrees voor giftige rookontwikkeling. Het officiële dodental is opgelopen tot 104. Eerder was bekend dat 85 mensen de ramp niet hadden overleefd. Er is sprake van minstens 721 gewonden.

De autoriteiten hebben besloten dat mensen in een straal van 2 tot 3 kilometer rondom de rampplek moeten worden geëvacueerd. Met luidsprekers worden ze opgeroepen hun woning te verlaten. Volgens ooggetuigen is er sprake van chaos en verwarring, zo schrijft de Belgische krant De Morgen.

Bejing News schrijft dat de agenten de evacuatie zijn begonnen nadat ze op het terrein de stof natriumcyanide hadden gevonden. Staatsmedia melden volgens de krant dat speciale eenheden van het leger zoeken naar overlevenden. Er worden nog dertien spuitgasten en een onbekend aantal havenarbeiders vermist.

In de opslagplaats waar de brand begon, die gevolgd werd door ontploffingen, lagen chemische stoffen opgeslagen. Onduidelijk is nog om welke stoffen het gaat. Volgens enkele Chinese media zou het gaan om 700 ton natriumcyanide, een zeer giftige stof.

Categorie:
Tag(s):