zaterdag, 15. augustus 2015 - 13:38 Update: 15-08-2015 13:44

Slachtoffer ongeval in ziekenhuis aangehouden

Slachtoffer ongeval in ziekenhuis aangehouden
Foto: Archief EHF
Lelystad

Na een ongeval op het Agoraplein is een van de betrokkkenen bij het ongeval in het ziekenhuis aangehouden.

Omstreeks 2.00 uur in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 augustus kreeg de politie een vreemde melding binnen van een bewoner. Op de Agorahof zou een ongeval hebben plaatsgevonden met een auto en een bromfiets. De bestuurder van de bromfiets zou daarna in de auto zijn gestapt waarna de auto wegreed. De automobilist kwam later alleen terug.

Ter plaatse aangekomen trof de politie een bromfiets aan die op de grond lag met daar omheen bloedsporen. De bestuurder van de auto, een 37-jarige man uit Lelystad, verklaarde dat hij vanuit het centrum richting het Agoratheater reed toen plotseling een bromfiets tegen de linkerflank van zijn auto aanreed. De bromfiets reed met een hoge snelheid. De automobilist heeft op verzoek van de bromfietser hem naar het ziekenhuis vervoerd en is daarna teruggekomen naar de plaats van het ongeval.

De politie trof in het ziekenhuis inderdaad de gewonde bromfietser aan, een 26-jarige man uit Lelystad. Hij was zwaar onder invloed van alcohol, want blies 640 Ugl. Een familielid, een 27-jarige man, die naar het ziekenhuis was gekomen is aangehouden omdat hij het verplegend personeel en de politieagenten beledigde en bedreigde en stennis schopte  in het ziekenhuis. Toen hij na herhaaldelijke verzoeken om weg te gaan niet weg ging, is hij aangehouden.  

Provincie:
Blik op 112: