zaterdag, 15. augustus 2015 - 15:27 Update: 13-09-2015 13:44

Man omgekomen bij schietpartij in Groningen

Dode bij schietpartij in Groningen
Foto: Bert van den Berg
Dode bij schietpartij in Groningen
Foto: Bert van den Berg
Groningen

In Groningen is zaterdagmiddag een man om het leven gekomen nadat hij werd neergeschoten. Dit maakte de politie bekend. Een arrestatieteam is een klopjacht begonnen naar de dader van de schietpartij.

Volgens de politie was de man rond 14.45 te voet en werd op straat door nog onbekende oorzaak door vuurwapengeweld om het leven gebracht. Naast het slachtoffer lag een fiets die deel uitmaakt van het onderzoek.

Getuigen

Van het schietincident waren meerdere personen getuigen die door de politie op het hoofdbureau zijn gehoord. ‘We hebben een duidelijk beeld van de verdachte en zijn naar hem opzoek’, laat politiewoordvoerder Paul Heidanus weten tegenover Blik op Nieuws. Getuigen melden dat het slachtoffer de schutter had aangevallen met een ijzerenstaaf. Het lijkt erop dat er een ruzie aan de schietpartij vooraf is gegaan. De politie wil dit niet bevestigen. 

Identiteit slachtoffer

De identiteit van het slachtoffer is bij de politie bekend. ‘We willen eerst de familie goed informeren voordat we met de identiteit naar buiten treden’, aldus Heidanus.

Arrestatieteam

Een arrestatieteam heeft rond 19.45 uur een inval gedaan in een woning aan de Sumatralaan. Hier zou de verdachte zich mogelijk verschuilen. Nadat de woning was doorzocht bleek er niemand in de woning aanwezig te zijn. 

Provincie:
Blik op 112: