zaterdag, 15. augustus 2015 - 17:48 Update: 15-08-2015 17:54

'Rennende Rukker' weer op vrije voeten

'Rennende Rukker' weer op vrije voeten
Foto: Archief MV
IJmuiden

De 32-jarige man die donderdagmiddag werd aangehouden in het onderzoek naar de schennispleger, is vandaag vrijgelaten. Hij blijft echter verdachte in deze zaak.

De man werd donderdagmiddag in een supermarkt aan het Canopusplein door een van zijn slachtoffers herkend. Omstanders hielden hem vast totdat de politie arriveerde.

Daar de man wettelijk gezien niet ter plekke aangehouden kon worden, is hij op vrijwillige basis meegegaan naar het bureau.

(In het geval van schennis van de eerbaarheid- artikel 239 Wetboek van Strafrecht - mogen verdachte schennisplegers alleen aangehouden worden als ze op heterdaad worden betrapt. Uitzondering wordt gemaakt voor verdachten die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben, in dat geval kan de politie ook buiten heterdaad een verdachte schennispleger aanhouden.)

Op het politiebureau bleek dat de man de Poolse nationaliteit heeft en zonder vaste woon- of verblijfplaats is. Daarop is hij alsnog aangehouden en in verzekering gesteld.

De man is inmiddels verhoord. Op dit moment zijn er geen wettelijke gronden om de verdachte langer vast te kunnen houden. Hij blijft echter wel verdachte in deze zaak. Als het gehele onderzoek afgerond is, zal het dossier overgedragen worden aan het Openbaar Ministerie en zal de officier van justitie een beslissing nemen over een eventuele vervolging. Inmiddels hebben 5 personen aangifte bij de politie gedaan.

 

Provincie:
Blik op 112: