zaterdag, 15. augustus 2015 - 22:26 Update: 15-08-2015 22:38

FC Twente krijgt een pak slaag van frivool ADO

FC Twente krijgt een pak slaag van frivool ADO
Foto: Archief EHF
Enschede

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) FC Twente heeft in eigen huis een flink pak slaag gekregen van ADO Den Haag: 1-4. De Tukkers werden op alle fronten afgetroefd door de bezoekers, die gretiger en simpelweg beter waren.

In Den Haag begint het gevoel te leven dat het weleens een heel mooi seizoen kan worden. Niet in de minste plaats door de aanwezigheid van routiniers Edouard Duplan en Ruben Schaken op de flanken en echte spits Mike Havenaar in de spits.

Het waren ook deze spelers die het verschil maakten in Enschede. Eerst was het Duplan die medenieuwkomer Havenaar bediende. De Japanse spits deed waarvoor hij gehaald is en werkte de voorzet van Duplan hard en hoog tegen de touwen.

Daarna was het de beurt aan Schaken. De in Nederland teruggekeerde aanvaller verdubbelde de voorsprong van de bezoekers door de bal al struikelend binnen te werken. Die klap kwam hard aan bij FC Twente en vooral trainer Alfred Schreuder, die zich kan opmaken voor opnieuw een zware week. Al maandenlang wordt er aan zijn stoelpoten gezaagd.

Hakim Ziyech deed met een fraaie vrije trap nog iets terug, maar tot een Twentse opleving leidde zijn aansluitingstreffer niet. Vito Wormgoor kopte namelijk de 1-3 tegen de touwen, voordat Duplan dat kunstje na een knappe voorzet van Schaken nog eens herhaalde.

Categorie:
Tag(s):