zondag, 16. augustus 2015 - 15:22 Update: 16-08-2015 15:30

PSV wint moeizaam van FC Groningen

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) PSV heeft de eerste zege van het nieuwe seizoen binnen. In Eindhoven werd FC Groningen met 2-0 opzij gezet. Luciano Narsingh was met twee doelpunten de grote man aan de zijde van de regerend landskampioen.

Precies twee weken geleden stonden beide ploegen ook tegenover elkaar. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal won PSV destijds met 3-0. Het verschil op het veld was zondag veel groter dan twee weken terug in Amsterdam. PSV was in het eigen Philips Stadion de gehele wedstrijd de betere partij maar kon dat amper in score uitdrukken.

Vroeg in de eerste helft kwam PSV al op voorsprong. Een steekpass van nieuweling Maxime Lestienne werd op waarde geschat door Narsingh. De buitenspeler passeerde doelman Sergio Padt en schoot de bal met enig geluk tegen de touwen. Verder was vooral scheidsrechter Danny Makkelie druk in de weer. Zo ontsnapte Johan Kappelhof aan direct rood na een charge op Andrés Guardado en kreeg diezelfde Guardado geel na een opstootje met Albert Rusnák.

In de tweede helft probeerde FC Groningen aan te zetten. Grote kansen leverde dit niet op voor de bezoekers. PSV kwam er enkele keren goed uit maar onder meer Narsingh had zijn vizier in eerste instantie niet op scherp staan. In de 76e minuut gooide hij het duel alsnog in het slot. Vanaf links dribbelde Narsingh naar binnen en schoot hij de bal fraai in de verre hoek.

FC Groningen kreeg vervolgens via Jesper Drost, Michael de Leeuw en Mimoun Mahi nog enkele mogelijkheden om iets terug te zien. PSV-doelman Jeroen Zoet lag echter steeds op de goede plek en hield zijn doel schoon.

PSV staat na twee duels op vier punten en gaat volgende week op bezoek bij sc Heerenveen. FC Groningen haalde pas een punt en mag volgende week in eigen huis tegen Excelsior proberen de eerste zegen van het seizoen te pakken.