zondag, 16. augustus 2015 - 20:10 Update: 17-08-2015 9:55

'Beveiliger rijdt in op mensen tijdens herdenking aardbeving in Zeerijp'

Auto van beveiliger G4S die persoon aanreed
Foto: Schokkend Groningen
'Beveiliger rijdt in op mensen tijdens herdenking aardbeving in Zeerijp'
Foto: Schokkend Groningen
Zeerijp

Op de NAM-locatie in Zeerijp is een objectbeveiliger van G4S zondagmiddag met zijn personenwagen op een groep mensen ingereden waarbij een persoon gewond is geraakt.

De actiegroep Schokkend Groningen en andere personen hielden bij de NAM-locatie een herdenking van de aardbeving in Huizingen die drie jaar geleden plaatsvond. Volgens John Lanting van Schokkend Groningen was de sfeer goed. Ook de politie had de locatie bezocht en trof hier geen onregelmatigheden aan.

Rond 15.00 uur kwam volgens Lanting een beveiliger van G4S en liet zijn auto op de oprit van de NAM-loactie staan en deed zijn werkzaamheden op de locatie. 'Nadat de beveiliger na een uur zijn werkzaamheden had gedaan stapte hij weer in zijn auto. Wij waren in de veronderstelling dat hij gewoon weer weg zou gaan. Niets was minder waar, want de beveiliger reed vervolgens op een groep mensen in die op de openbare weg stonden. De meeste konden opzij springen, maar een persoon kwam op de motorkap van de auto terecht.'

Na het incident kwam de politie ter plaatse om poolshoogte te nemen. Zij hebben van beide partijen een verklaring opgenomen. Enige tijd na het ongeval werd het slachtoffer onwel en is met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. 

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de getuigenverklaringen van de beveiliger en de personen op het terrein uiteenlopen en er nog niet precies duidelijk is wat er is gebeurd. 'Er is nog geen aangifte gedaan, maar ik heb vernomen dat de beveiliger aangifte gaat doen. Wanneer één van de partijen aangifte heeft gedaan gaat de politie een onderzoek instellen'. 

Provincie:
Blik op 112: