maandag, 17. augustus 2015 - 11:13 Update: 17-08-2015 12:31

Zeker honderd bedrijven vrezen voortbestaan door faillissement Imtech

Noodlijdende Imtech omgevallen
Foto: Imtech
Rotterdam

Het faillissement van Imtech heeft zeker 500 bedrijven geraakt. Zo'n 100 bedrijven vrezen door het faillissement hun voortbestaan. Dat blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy.

Ongeveer tweederde gedupeerde onderaannemers installatiesector heeft vordering uitstaan bij Imtech.
Jan-Paul Schop, directeur USP Marketing Consultancy, schatte het aantal onderaannemers dat rondom Imtech actief is, afgelopen week al op enkele honderden. Uit het onderzoek blijkt nu dat ongeveer 500 installatiebedrijven zijn getroffen doordat zij als onderaannemer optreden voor Imtech. Van de bedrijven die werken in opdracht van Imtech, geeft ongeveer tweederde aan dat zij op dit moment vorderingen hebben uitstaan. Onderaannemers lijken zoals het er nu uitziet achteraan te moeten sluiten wanneer het gaat om uitbetaling. De overheid, werknemers en banken krijgen voorrang.

Bijna 100 bedrijven vrezen voor voortbestaan

Ruim 80% van de onderaannemers die zaken doet met Imtech geeft aan dat de omzetafhankelijkheid beperkt blijft tot minder dan 10%. Toch geeft één op de zes onderaannemers, oftewel bijna 100 bedrijven, aan te vrezen voor het voortbestaan van hun bedrijf. Wanneer onderaannemers in de problemen komen, kan slechts een kwart van hen terugvallen op de verzekering. Driekwart van de bedrijven in de sector heeft zich niet verzekerd tegen een faillissement van een opdrachtgever.