maandag, 17. augustus 2015 - 12:01 Update: 17-08-2015 12:03

Politiehond grijpt agressieve man met bokshandschoenen

Foto van politiehond | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Breda

De politie heeft maandag 17 augustus 2015 omstreeks 02.00 uur na een melding van geluidsoverlast in een appartement in het centrum een agressieve 29-jarige man aangehouden die niet voor reden vatbaar was.

De schreeuwende en brullende bewoner maakte slaande bewegingen naar de agenten terwijl hij bokshandschoenen aanhad.

De agenten gingen ter plaatse vanwege een melding van geluidsoverlast. Een mannelijke bewoner zou harde muziek draaien en daarbij ook luid schreeuwen. Het zou gaan om een complex waar mensen begeleid worden vanwege psychische problemen. Ook eerder op de avond werd hier al over geklaagd. De dienders hoorden dat het geluid uit een appartement op de begane grond kwam, waarvan de deur open stond. De kabel werd uit de box gehaald waarna het stil werd.

Bokshandschoenen

Plotseling sprong een man op van achter een muur. Hij had witte bokshandschoenen aan en haalde uit naar een van de agenten die de slag door achteruit te springen nog net kon ontwijken. Hierop riepen de agenten tegen de agressieve man dat hij was aangehouden. De man die hard schreeuwde en brulde sloeg opnieuw enkele keren in de richting van de politiemensen waarna pepperspray werd ingezet. De agressieve man bleef zich verzetten. Pas toen politiehond Figo het commando vast kreeg en de man in zin rechterarm beet, staakte hij zijn verzet. In zijn broeksband werd nog een schroevendraaier in het ziekenhuis behandeld en daarna ingesloten. Hij is in verzekering gesteld.

Provincie:
Blik op 112: