maandag, 17. augustus 2015 - 17:45 Update: 17-08-2015 21:06

Raadsel waarom verdachte moord Raja Draaisma nog wapenvergunning had

Waarom had verdachte moord Raja Draaisma nog wapenvergunning?
Foto: archief
Hilversum

Het is een raadsel waarom de man, die ervan verdacht wordt zijn ex Raja Draaisma (35) te hebben gedood, nog een vuurwapenvergunning had.

De politie heeft de wapenvergunning van Ferry de G. eind 2014 met een jaar verlengd. Volgens de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie (KNSA) had dat niet mogen gebeuren, omdat de man geen lid was van een schietvereniging. Dit schrijft de NOS maandag. Voor een schietvergunning moet je lid zijn van een schietvereniging, zo laat voorzitter Sander Duitsterhof van Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA) aan de omroep weten.

Eind vorig jaar zou De G. een lidmaatschapskaart van de KNSA hebben laten zien aan de politie, plus een schietboekje waarin zijn schietbeurten stonden. Op basis van deze stukken heeft de politie zijn wapenvergunning verlengd. 

De politie zegt dat uit de gegevens bleek dat De G. al zijn schietbeurten in 2014 bij schietvereniging SSV Impact in Halfweg had volbracht. Maar volgens KNSA-directeur Duisterhof kan dat helemaal niet. Duitsterhof laat weten dat De G. al op 31 december 2013 door schietvereniging SSV Impact als lid is afgemeld bij de KNSA. Volgens Duisterhof heeft De G. zijn vergunning alleen kunnen krijgen met een vervalste lidmaatschapskaart.

Draaisma werd op 22 juni doodgeschoten aan de Sjoukje Dijkstralaan in Hoofddorp. De politie liet vandaag weten dat de vrouw bij de politie had gemeld dat haar ex Ferry de G. een vuurwapen had.