dinsdag, 18. augustus 2015 - 10:39

Find my phone app houdt oogje in het zeil tijdens Sail

Sail-In Parade 2015 met 8 kilometer lengte twee keer zo lang
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De politie roept bezoekers van Sail op om alert te zijn op zakkenrollers. Een Find my phone app kan helpen bij het terugvinden van gestolen telefoons én de aanhouding van verdachten.

De organisatie van Sail verwacht ruim 400.000 bezoekers per dag. Zo’n groot bezoekersaantal is een ideale situatie voor zakkenrollers om hun slag te slaan en er vervolgens ongezien vandoor te gaan, want mensen staan dicht op elkaar en hebben soms meer oog voor de schepen dan voor hun eigendommen.

Extra politiemensen

Zakkenrollerij heeft - net als bij andere grote evenementen - tijdens Sail een hoge prioriteit bij de politie. Om die reden worden tijdens dit evenement extra politiemensen ingezet. Speciaal getrainde agenten surveilleren zowel opvallend als onopvallend om zakkenrollers op heterdaad aan te houden. Ook zijn er extra politiemensen in dienst om met behulp van een Find my phone app zakkenrollers op een later moment alsnog aan te houden.

Bezoeker? Help de politie

Bezoekers van Sail wordt verzocht om een ‘find my phone’ app op de smartphone te installeren. Een aantal rechercheurs zit die dag klaar om met de inloggegevens (Icloud of Google-account) van de slachtoffers de locatie van de telefoon te achterhalen. Als de telefoon een signaal uitzendt en zo kan worden getraceerd, gaan politiemensen vervolgens zo snel mogelijk naar die locatie toe. Zo wordt niet alleen de kans op aanhouding van de zakkenroller vergroot, maar ook de kans dat de telefoon teruggegeven kan worden aan de eigenaar.

Download Find my phone app

Er zijn verschillende track & trace apps waarmee de locatie van een gestolen telefoon achterhaald kan worden. Voor telefoons van het merk Apple is dit de Find My Iphone app. Voor Android gebruikers zijn er verschillende apps voor de locatiebepaling, bijvoorbeeld Where's My Droid. Download de app, zodat de politie een oogje in het zeil kan houden met betrekking tot gestolen telefoons. Zorg daarnaast dat de smartphone met een wachtwoord beveiligd is zodat de dief geen toegang heeft tot uw telefoon.

Onthoud uw inloggegevens

Tijdens de Gay Pride dit jaar werkte de politie ook al met de Find my phone app. Verschillende mensen belden toen over een gestolen telefoon, maar wisten hun inloggegevens niet uit het hoofd. De inloggegevens die de politie nodig heeft zijn de gebruikersnaam en het wachtwoord die gebruikt worden om apps te downloaden via Google Play of de App Store. Zorg dat u de inloggegevens weet voor u naar Sail gaat.

Provincie:
Blik op 112: