dinsdag, 18. augustus 2015 - 17:32 Update: 18-08-2015 19:20

Zeventienjarige ontvoerde Duitse tiener blijkt vermoord

Ontvoerde tiener in Duitsland is vermoord
Dreesden

Het lichaam dat maandavond werd gevonden op een boerderij in de buurt van het Duitse Meissen is van de ontvoerde 17-jarige Anneli uit Saksen. Dit maakte de Duitse politie en justitie vandaag bekend.

De politie heeft twee verdachten aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering en de dood van Anneli. Het gaat om twee mannen in de leeftijd van 39 en 61 jaar. Zij zouden de Duitse tiener hebben ontvoerd toen ze vorige week donderdag de hond aan het uitlaten was.

Met het mobieltje van het meisje werd de vader om 1,2 miljoen euro losgeld gevraagd. De vader begon zijn dochter meteen te zoeken, maar vond alleen haar fiets en de hond. Een dag later namen de ontvoerders opnieuw contact op. Hierbij eiste ze dat de vader het losgeld online zou overmaken. De verdachten konden desgevraagd geen teken van leven geven van Anneli. De politie gaat er vanuit dat ze diezelfde dag al om het leven is gebracht.

Het motief voor de moord is volgens de Duitse justitie om herkenning van de daders te voorkomen. De politie kwam een van de verdachte op het spoor na een dna-match. De 39-jarige man was een bekende van de politie als dader van seksuele misdrijven en brandstichting. Na een telefoontap kwam de politie de tweede verdachte op het spoor. 

Categorie: