woensdag, 19. augustus 2015 - 15:54

Politie pakt verdachten op na serie branden

Politie pakt verdachten op na serie branden
Foto: MV
Assen

De politie heeft dinsdagavond en woensdagmiddag twee 17-jarige jongemannen uit Assen aangehouden voor betrokkenheid bij de recente brandstichtingen in Assen.

De politie in Assen startte direct een onderzoek naar de daders van deze brandstichtingen. Dankzij gedegen speurwerk naar eerdere brandjes in Assen en een goede getuigenverklaring kon dinsdagavond de eerste 17-jarige worden ingerekend. De minderjarige bekende tijdens het verhoor betrokken te zijn geweest bij deze serie branden. De andere 17-jarige is in een cel ingesloten. Hij wordt zo spoedig mogelijk gehoord over zijn betrokkenheid.

Diverse wijken

Op dinsdag 18 augustus, tussen 03.00 en 05.00 uur, ontstonden er branden in de wijk Kloosterveen. Aan de Schoolstraat vloog een ondergrondse container in brand, terwijl in de Moerbeistraat en de Caro van Eykweg twee kliko's in vlammen opgingen. Later raakte een container achter een bowlingcentrum aan de Groningerstraat in brand. Rond 5.00 uur werden aan de Aar een personenauto en een aanhangwagen in brand gestoken.

Onderzoek

Het onderzoek naar de branden is nog volop bezig. De politie is in zijn nopjes met de aanhoudingen voor deze brandstichtingen. De politie overlegt met het Openbaar Ministerie wat met de verdachten gaat gebeuren.

Provincie:
Blik op 112: