woensdag, 19. augustus 2015 - 20:09 Update: 19-08-2015 23:44

Poltie houdt neparts aan

Man aangehouden die zich voordeed als pathaloog
Foto: Archief MV
Bennekom

De politie Oost-Nederland heeft op last van de officier van justitie op woensdag 19 augustus een 54-jarige man uit Bennekom aangehouden.

De man wordt ervan verdacht zich uitgegeven te hebben als forensisch patholoog en arts, terwijl hij niet als zodanig in het BIG-register voor medische beroepen staat. Ook zou de man een vervalst universitair diploma hebben gebruikt.

Tegen de man is begin augustus aangifte gedaan door de Politieacademie  in Apeldoorn. De man trad in de periode tussen november 2014 en mei 2015 op als ondersteunend gastdocent bij de politieacademie. Om deze positie te verwerven, en tijdens de gastlessen, zou hij zich hebben voorgedaan als forensisch patholoog en arts. Nadat er twijfels waren gerezen over zijn bevoegdheid, werd de man gevraagd om zijn originele diploma’s te overleggen. De verdenking is dat hij daarbij een vervalst document heeft overlegd.

Onderzocht wordt of de man zich ook op andere plaatsen ten onrechte heeft voorgedaan als forensisch patholoog en/of arts. In het belang van het onderzoek worden op dit moment geen nadere mededelingen gedaan.

Provincie: